Gluemax Boya Fiyatları
- Gluemax boya son kat, çift bileşenli ve her tür yüzeyde kullanılabilen genel amaçlı, çok parlak görünümde olmayan, son kat boyadır. Tercihe bağlı olmak şartı ile Gluemax Astar uygulaması yapılmamış PP, PE, PVC, Alüminyum ve Galvaniz gibi yüzeylere de direk uygulandığında mükemmel yapışabilme özelliğine sahip olması, Cam ve bakır yüzeylere de uygulanabilir olması, Tatbik edildiği yüzeylere yüksek fiziksel ve kimyasal dayanım sağlaması, U. V. dayanımının yüksek olması.
00 TL/kg + kdv
20 Kilo Bir ambalaj fiyatı 00 tl kdv dahil.
Gluemax Boya Özellikleri
Gluemax Boya Son Kat Boya Kullanım Alanları
Glue max boya son kat çift bileşenli kullanılabilmesinin yanı sıra, aynı zamanda da tek bileşenli ve hava kurumalı olarak da kullanılabilen özel bir son kattır. Özellikle Bakır, Cam, Alüminyum ve Galvaniz yüzeyler üzerinde mükemmel sonuçlar verir. PP, PE, PVC yüzeyler dışında Cam, Bakır, Alüminyum ve Galvaniz yüzeylerde istenilen yüksek korozyon direncini karşılamak amacı ile sözü edilen tüm zor yüzeylere rahatlıkla uygulanabilir.
Gluemax Boya Son Kat Uygulaması
Gluemax Son Kat uygulamasından önce, 1011-1110 Glue max Astar boya’nın yüzeye uygulanmış olması tavsiye edilmekle birlikte, Glue max Son Kat direkt olarak da yüzeye uygulanabilir. Bu tarz direk son kat uygulamalarda Gluemax sistemin beklenilen başarıyı gösterebilmesi için yapılacak yüzey hazırlaması, uygulamanın kendisi kadar önemlidir. Son Kat uygulaması yapılacak PP, PE, PVC, Bakır ve Cam gibi yüzeyler üzerinde ki kirler uygun solvent ile temiz bir bezle silinmelidir. Metal yüzeyler üzerindeki her türlü nem, klorür, sülfat tuzları, pas, hadde kabuğu, isveç Standardı SIS 05 5900’ e göre Sa 2 ½ derecesinde grit püskürtme yöntemi, ya da St 2> standartında mekanik yöntemle yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Ayrıca metal yüzeylerde ki toz, kir, yağ ve gres gibi maddeler yüksek basınçlı su jeti ile temizlenmelidir. Kaynak sıçramaları ve yüzeylerin sivri köşeleri taşlanmalıdır.
Alüminyum ve Galvaniz yüzeyler ayrıca beyaz pas ( ZnCO3 ) oluşumu yönüyle incelenmeli ve bu noktalar zımpara yapılarak temizlenmelidir. Farklı yöntemlerle yapılan temizlik işlemlerinden sonra yüzey, elektrikli süpürge, temiz ve kuru hava veya temiz bir fırça ile temizlenmelidir. Söz konusu temizlik işlemlerinden sonra yüzeyde hafif bir metal ışıltısı olmalı ve bu işlemden sonra tercihen hemen, en geç de 30 dakika içinde yüzeye uygulanmalıdır.
Son Kat Uygulaması
Tek komponentli olarak yapılacak uygulamalarda Glue max Son Kat (1031-1310) ambalajı açıldıktan sonra tercihen matkaplı motor ile iyice karıştırılır. Karışımı uygulama viskozitesine getirmek için önerilen oranda Glue max Tiner (1051-1410) ilave edilir. Karışım uygulama viskozitesini verir. Çift kompenantlı yapılacak uygulamalarda Glue max Son Kat boya (1031-1310) ambalajı açıldıktan sonra tercihen matkaplı motor ile iyice karıştırılarak homojenize edilir ve belirtilen oranda Gluemax Sertleştirici (1031-1510) ile karıştırılır. Karışımı uygulama vizkozitesine getirmek için önerilen oranda Glue max Tiner (1051-1410) ilave edilir. Karışım uygulama viskozitesini verir. Püskürtme uygulamalarında uygulama vizkozitesi 18” - 22” / DC4 / 20°C olacak şekilde ayarlanmalıdır. Korozyon ve U.V. direncini yükseltmek için hazırlanan karışımın azami 35 - 40 µ kuru film kalınlığı verecek şekilde tek kat uygulanması tavsiye edilir.
Uygulama Sırasında
Herhangi bir sağlık problemi ya da yangın tehlikesine yol açmamak amacıyla kapalı ortamlarda yapılan uygulamalarda gerekli havalandırma sağlanmalıdır.
Çift kompenantlı yapılacak uygulamalarda iş sırasına uygun miktarda karışımlar hazırlanmalı ve bu karışımın tamamı tüketilinceye kadar, işe devam edilmelidir. İş bitiminde, uygulama esnasında kullanılan tüm boya ekipmanları 1051-1410 Gluemax Tiner ile iyice temizlenmelidir. Tatbikattan sonra yüzey, en az 12 saat su ile temas ettirilmemelidir. Kürlenmenin tam olarak sağlanması için boyalı yüzey kullanılmadan önce 24 saat beklenilmelidir.
Depolama ve Tehlike Tanımları
Güvenlik ve Sağlık Bilgileri: Gluemax Boya uygun olmayan şekilde kullanıldığında sağlığa zararlı olabilir ve yangın tehlikesi yaratabilir. Bu nedenle depolama, taşıma ve kullanma sırasında gerekli önlemler alınmalıdır.